Emmentaler
26,55 zł
Brutto
Ementaler produkowany jest z krowiego mleka w dolinie rzeki Emme w kantonie berneńskim. Szwajcarzy są dumni z tego, że pierwsze zapiski o tym serze pochodzą z 1293 roku. Ementaler zaliczany jest do serów twardych, podpuszczkowych i dojrzewających. Ma orzechowo – ostry smak.
Bezpieczne zakupy
Szybka dostawa
Zwroty i reklamacje
Ementaler produkowany jest z krowiego mleka w dolinie rzeki Emme w kantonie berneńskim. Szwajcarzy są dumni z tego, że pierwsze zapiski o tym serze pochodzą z 1293 roku. Ementaler zaliczany jest do serów twardych, podpuszczkowych i dojrzewających. Ma orzechowo – ostry smak.
W1407
Opis
- Odmiana
- Ser twardy
- Kraj pochodzenia
- Szwajcaria
- Poziom tłuszczu
- 49%
- Rodzaj mleka
- Mleko krowie
- Obróbka mleka
- Produkowany z surowego mleka
- Pochodzenie
- Zwierzęce
- Czas dojrzewania
- 12 miesięcy